Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighederonsdag den 21. juli 2010

EZ & STRIKKETØJET

Elizabeth Zimmermann interesserede sig mest for konstruktionen af en model. Det er der kommet mange gode og sjove modeller ud af, der stadig strikkes den dag i dag, verden over.

RIBWARMER
Strikket i halv størrelse

Ribwarmer er en lille kort vest - der skal varme ryg og ribben. Vesten er strikket fra krave og ned, hvor der vendes med et hjørne og derfra strikkes ryg. Opskriften findes i "Knitting Workshops" s. 104. Vesten er kommet i en nyere version, hvor der ikke skal sys sammen i ryggen.
En sjov detalje: Der dannes en lille "skål" til barmen.

MOEBIUS VEST

Strikket i halv størrelse.

Moebius Vesten er strikket i to ens stykker. Det er sammensyningen, der gør denne vest speciel. Den kan vendes så vesten får et helt andet udtryk. Bemærk de fine I-cord kanter, det er også en af EZs opfindelser, eller genopdagelser, som hun selv kaldte det. Opskriften findes i "Knitting Around" s. 58. Vesten er syet sammen i ryggen, men det kan nu nemt laves om.


TOMTEN JACKET

Strikket i halv størrelse

Den er altså sjov at strikke. Den kaldes også Tomten Modular Jacket, fordi maskeantal, pindeantal og aflukninger passer sammen indbyrdes. Virkelig typisk for EZ.
Ryg
 Bemærk det smalle rygstykke og ærmer der strikkes ud fra hver side af ryg.
Indtagninger ligger øverst på ærmet og danner samtidig en god skulderlinje.
Opskrift eller vejledning findes bl. a i The Opinionated Knitter s. 42.
Hætten, på min model kunne godt have været et par pinde længere. Skulle jeg strikke den i en rigtig model ville jeg strikke I-cord kanter hele vejen runt om jakken.

GANOMY HAT
Strikket i fuld størrelse

Er det mon huen efter djævlehuen. Huen sidder rigtig godt på et barnehoved. Går ned over ørerne og sidder godt i nakken. Nem at få af og på og sjov at strikke. Findes i "Knitter's Almanac" side 69.

Dette er kun et meget lille udpluk af sjove/anderledes modeller. Hold stadig øje med Baby- Surprice Jakke og Pie Are Square sjalet. Modeller og opskrift på dansk kan ses hos Tante Grøn. Ellers findes opskrift i Knitting Around (sjal) eller The opinionated Knitter.

Kan I alle strikke hjørner og I-cordkanter ? ( mangler lige en af de der små sedler fra skoletiden - svar ja eller nej)... hvis interessen er der, laver jeg gerne en beskrivelse.


3 kommentarer:

 1. Vi vil altid gerne have beskrivelser.

  SvarSlet
 2. Ih, altså...ja tak, vil meget gerne have beskrivelse ,-)
  Kh
  Jytte

  SvarSlet
 3. Dette med at lære hos dig, viser sig at være rigtigt. Ja tak til beskrivelse og tak for at du vil fortælle og demonstrere.

  SvarSlet