Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighederlørdag den 10. juli 2010

EZ historie fortsat

Elizabeth og Arnold.
Billedet er venligst sendt af Meg Swansen

Elizabeth kommer i byens "sygruppe" hvor der sys og strikkes medens hverdagens problemer bliver vendt. EZ lægger mærke til at mange havde store problemer med at afkode strikkeopskrifterne, der var skrevet i et teknokratisk sprog med forkortelser, som kun de absolut indviede fattede et ord af.
Samtidig bemærkede hun, at mange strikkere ikke havde modet til at tro på egne evner og derfor ikke "turde" at finde en løsning selv.
EZ kom også ofte i byens garnforretning og her var problemet med opskrifter også tydeligt.
EZ hjalp hvor hun kunne og hun havde et brændende ønske om at skrive opskrifter, som alle kunne forstå - egentlig ville hun allerhelst give strikkere nogle redskaber til at frigøre sig fra opskrifter og strikke som de havde lyst til.
Strikkeriet tog fart, hun strikkede altid, selv når hun læste godnathistorie for børnene. Hendes undskyldning ? "Så falder jeg ikke selv i søvn før børnene!"

EZ fik mange opfordringer til at lave designs til amerikanske blade og magaziner. Hun leverede også flere, men hver gang oplevede hun stor skuffelse. Opskrifterne var skrevet om til teknokratisk strikkesprog, og havde hun lavet en model der skulle strikkes på rundpinde, så var opskriften ændret til at skulle strikkes på to pinde. Efter endnu en stor skuffelse begynder hun i 1958 at udgive sine egne nyhedsbreve, og starter med at importere uld fra Shetland. (Det vender vi tilbage til).

EZ og Arnold overlader firmaet til familiens yngste datter Meg, der stadig driver firmaet Schoolhouse Press og trækker sig tilbage for at nyde deres otium i deres elskede schoolhouse (erhvervet sidst i 50'erne som "et håndværkertilbud" og sat i stand af Arnold).

Elizabeth siger: "Når jeg ser tilbage kan jeg ikke huske jeg på noget tidspunkt var bange. Selvom vi var fattige og flyttet til et nyt land, selvom æbler frøs i rummet ved siden af og en våd ble ville fryse fast til gulvet, selvom vi skulle vente så mange år på at blive gift, selvom...... Så gjorde vi det sammen, vi havde familie, vi havde hinanden!" (Se billedet ovenfor)

Elizabeth Zimmermann dør den 30. november 1999.


Vi er ikke færdige med Zimmermann, vi skal faktisk først til at begynde.

Der holdes lige pause et par dage..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar