Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighedersøndag den 4. juli 2010

ELIZABETH ZIMMERMANN

Elizabeth Zimmermann
1910 - 1999

Elizabeth Zimmermann kunne i år være fyldt 100 år.
I den anledning, vil der her på bloggen komme nogle indlæg om hendes liv og den enorme betydning hun har haft for strikkere verden over.
EZ ville klart have været en superblogger - hvis mediet elles havde været tilgængeligt, som det er nu.
Allerede i 1958 udgav hun sit første nyhedsbrev - skrevet på skrivemaskine (hvor man altså ikke kunne rette/fortryde) og sendt ud med snailpost.
Hvorfor skrive om "noget fra gamle dage" her på et superhurtigt medie, hvor alt er hurtigt ude og hurtigt glemt?
Fordi jeg er en trofast fan! Hun kan stadig lære os noget om detaljer i strik. Men det der fascinerer mig mest, er nok at hun var lidt af en rebel, der gjorde oprør mod de etablerede meninger indenfor strik og opskrifter.
Hun delte meget gerne ud af sin viden - og den holder altså stadig i dag.

Gider du læse om Elizabeth Zimmermann?

7 kommentarer:

 1. Jeg vil meget gerne læse mere. Jeg har aldrig hørt om hende, men jeg er også bare en selvlært og til husbehov stríkker, der bliver mere og mere bidt af det. Jeg er godtnok uddannet håndarbejdslærer, men vi havde ikke strik, "kun" syning og stoftryk.

  SvarSlet
 2. Kære Agnes

  Jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere EZ. Der kommer nok et par fif du kan få glæde af i dit strik.
  Dejligt at du er bidt af strik.

  SvarSlet
 3. Jeg gider helt sikkert læse mere:-) Jeg er stor fan af EZ, har et par bøger af hende og mener helt klart, at hun har haft stor betydning for strikkekunsten. Hun kan få enkle ting til at ligne en million med få velvalgte detaljer. En ung dygtig strikdesigner som Jared Flood er tydeligt inspireret af hende. Jeg havde ikke tænkt på at det er 100 år siden hun blev født, men det skal da helt klart fejres.
  Rigtig godt initiativ!

  SvarSlet
 4. Gider rigtig meget at lære EZ at kende ;-)
  Heller ikke jeg har hørt om hende, så det kan kun blive spændende..........Flot at du gider indvie os novicer!

  SvarSlet
 5. Jeg vil også gerne høre mere, kan jo se på Ravelry at hendes modeller stadig er populære.

  SvarSlet
 6. Du kan f...g...m...tro, jeg gider læse om fru Zimmermann. Jeg er også enormt facineret af hende. Jeg er netop nu gået igang med at strikke hendes grønne sweater, som altså bliver koksgrå hos mig - og jeg kalder det en jakke ;-)
  Jeg glæder mig meget til at følge din fortælling.

  SvarSlet
 7. Ja jeg kom ved en fejl til at bestille alt for mange opskrifter ( lige det der med at læse og forstå udenlandsk ) så er brændt inde med 3 stk orginale opskrifter af # green sweater # hvis nogen er intereseret
  Annie

  SvarSlet