Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighedertorsdag den 8. juli 2010

EZ LIDT HISTORIE fortsat

 

Det kniber for EZs far at holde på et arbejde da han vender hjem fra tjeneste i flåden. Derfor starter moderen et firma, der bringer færdiglavet mad ud til folk, der ikke har evner eller lyst til selv at lave mad. Omvæltningen er stor i familien. Fra en tilværelse med tjenestefolk og barnepiger, må moderen nu selv stå for både firma og egen husholdning.
EZ er kommet på privatskole - og her bruger hun meget energi på at dække over at familien arbejder! Hun kunne ikke invitere kammerater med hjem. Dem havde hun nu iøvrigt ikke mange af - hun fandt sammen med to andre piger, der også var udenfor. "Jeg blev altid valgt sidst" siger EZ. Hun havde dog en ven i skoletiden, med hvem hun havde kontakt hele sit liv.
EZ blev betragtet som en "kunstnertype", hun tegnede sig faktisk gennem skoletiden. De kunstneriske evner havde hun fra sin mormor.
Moderen havde i sin ungdom været på kostskole i Schweiz og det blev besluttet at EZ skulle følge i hendes fodspor. Under skoleopholdet hører EZ om en bedre kunstskole i München. Hun plager forældrene, de giver sig og sender hende afsted til Tyskland. Her modtages hun af sin tidligere elskede guvernante.
EZ har det rigtig godt i Tyskland og nyder livet med skole, fester og mest af alt - at stå på ski!
I 1930 møder hun Arnold Zimmermann.


Elizabeth og Arnold før de blev gift
Billedet er venligst sendt af Meg Swansen - datter af EZ

Elizabeth og Arnold er forlovet i 7 år inden de bliver gift. Arnold var under uddannelse til bryggerimester og mente ikke at han kunne gifte sig inden han kunne forsørge en famile. EZ siger også:" Ingen af familierne var interesseret i et ægteskab med en udlænding"
På et tidspunkt mister EZ faktisk modet og tager til Finland for at undervise en families børn i engelsk.
Imidlertid sker der dramatiske ting for Arnold i Tyskland. Han har udtalt sig meget kritisk om et af Hitlers bygningsværker, og det bliver overhørt af en kollega, der var nazist. Arnold og hans familie er klar over at Arnold skal ud af Tyskland - meget hurtigt. EZ siger: Hitler kunne ikke lide Arnold, men Arnold kunne heller ikke lide Hitler. Arnold flygter i første omgang til Schweiz. Noget tid efter, kommer det Elizabeth for øre at Arnold har været nødt til at flygte fra Bayern, og de aftaler at mødes i Belgien. Her bliver de enige om, at det er bedst at gifte sig og emigrere til USA

Slut for idag. Er det for kedeligt?

7 kommentarer:

 1. Nej det er sørme ikke kedeligt, fortsæt endelig....

  SvarSlet
 2. Nej, Ingerlise, det er ikke kedeligt. Jeg har EZ's bøger, men det er længe siden, jeg har læst i dem. Det er dejligt at du skriver om hende. Hun fortjener at blive kendt af alverdens strikkere.
  Solveig i Randbøldal

  SvarSlet
 3. Nej, da. Det er bestemt ikke kedeligt - for os, der interesserer os for EZ og historie og såen. De, der ikke gør, må jo bare lige vente lidt på, at der igen kommer noget, de interesserer sig for. I mellemtiden kan de jo surfe rundt på de andre blogge, ik'!?
  Desværre kan jeg nok ikke følge med den næste uges tid, fordi det er for dyrt at bruge mit mobile bredbånd i udlandet, men så kan jeg jo læse op, når jeg kommer hjem igen ;-)

  SvarSlet
 4. Tusind tak for kommentarerne, jeg fortsætter ufortrødent.

  Hyggelig at se en fra lokalområdet, det er dejligt at vide du læser med Solveig.

  God ferie til dig Ann, og alle andre med de planer.

  SvarSlet
 5. Jeg glæder mig til næste afsnit i morgen :)

  SvarSlet
 6. Nej, nej...intet menneskes liv er kedeligt, heller ikke fortællingen om det. Please, fortsæt endelig ;-)
  Kh
  Jytte

  SvarSlet