Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighedertirsdag den 19. juli 2011

SJAL I NEVERKONT 2

Her kommer dagens tekst til 2. række på sjal i Neverkont.Slå 20 masker op i forlængelse af din firkant. Her er der slået op med kabelopslag.
Strik ret til den sidste nye maske og strik denne drejet ret sammen med en maske fra firkanten.
Vend.
Tag første maske vrang løs af og strik vrang pinden ud.
Tag første maske løs af (lænkekant), strik ret og strik igen drejet ret sammen som før.
Fortsæt sådan til alle masker fra firkanten er strikket.

Strik nu 20 masker op langs kanten af firkanten i forlængelse af det felt du netop har strikket

og strik 40 pinde lige op. Husk lænkekant.

Dagens arbejde ser sådan ud:

Bemærk at første firkant = 1. række hælder til højre.
2. række hælder til venstre og alle masker bliver på pinden.
Tips: Det er vigtigt at der strikkes en maske op under begge lænker i lænkekanten.

Somme tider har jeg kunnet "fare vild" i mit strikketøj og har også prøvet at strikke den forkerte vej!. Det kan være en hjælp at "tænke" i rækker frem for tern/felter. Alle tern/felter vender samme vej i en række.

Altså, nu mangler vi kun en række samt en afslutning, så er du faktisk udlært udi sjal i neverkont. Det er da forrygende.

2 kommentarer:

 1. Ja, hold da op! Intet mindre end forrygende. Det er, som om, dette er lidt anderledes end det, jeg ellers har strikket i entrelac (min religion ;-), altså neverkont), men måske er det, fordi firkanterne er relativt store.
  Jeg skulle lige forstå, at når man begynder at strikke den sidste firkant, skal man IKKE strikke maskerne fra den forrige firkant med. Man har jo pludselig 40 masker på pinden, så man skal lige huske at stoppe og vende efter de 20.

  SvarSlet
 2. Tænkte godt på at skrive: Strik 19 ret og strik sidste m dr ret sammen med første m i firkant, men valgte det så fra !!

  De store firkanter er valgt ud fra garnet jeg har strikket i.
  Med 20 m og 40 p ville "felterne" blive samme farve. Det betyder at jeg ikke har nogle felter der er "tofarvet" og jeg såmænd ikke engang snydt.

  Normalt er det meget mindre felter der strikkes. I mange af de amerikanske entrelac modeller ses de store felter, men så er der ofte lagt et mønster ind i feltet.
  Hilsen
  Ingerlise

  SvarSlet