Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighedertirsdag den 23. august 2011

AT STRIKKE BAGLÆNS

Jeg iler med hjælp til at strikke baglæns, så tak for kommentar  fra Citronmoster! Der skulle helst være fremgang selvom man strikker baglæns, ikk?
Strikkes på retside, vrangsiden er ligesom sat ud af drift!

Stik venstre pind ind i bagerste maskelænke.Løft/ hæft/ læg garnet over venstre pind. Jeg bruger højre hånd/pegefinger til at løfte garnet op på pinden.

Løft højre pind og maske over garnet på venstre pind.

Masken er strikket og jeg lover jer at det ligeså besværligt, akavet og umuligt som alt andet nyt!!!
Meeen efter lidt øvelse, så er det såmænd ikk´så ringe endda!

God fornøjelse.

4 kommentarer:

 1. Jeg lærte at strikke baglæns for mange år siden, og var overrasket over hvor hurtigt det føltes nemt.
  Jeg bruger det ikke så tit, så jeg skal altid lige have det i fingrene igen :)

  SvarSlet
 2. Tak for det. Sad og "legede" lidt efter du havde skrevet du strikkede baglæns, så det er rart at se jeg var på rette spor :)

  SvarSlet
 3. Det ser lidt indviklet ud med baglænsstrik - jeg kunne godt tænke mig at vide: "hvad er fordelen ved at strikke baglæns"?

  Måske skulle jeg prøve!!!!!!

  SvarSlet
 4. Hej Emmy

  Fordelen ved at strikke baglæns er størst når der eksempelvis skal strikkes få masker ad gangen. Når du strikker baglæns slipper du for at vende strikketøjet.
  Fordelen er stor når der strikkes små trekanter i neverkont, hvor der jo strikkes 2 vrang, VEND, 2 ret, VEND, 3 vrang, VEND osv.

  Jeg kan også se en fordel når der strikes intarsia med mange små områder og dunter. Her er det en stor fordel at arbejdet ikke vendes, så garnerne ikke kommer til at ligne en dårlig fuglerede.

  Ja, selvfølgelig skal du prøve. Opskriften kommer her: 1 rigtig god kop te, benene op og lidt ikke distraherende musik i bagrunden. 2 pinde, noget garn samt god tid!

  Opskriften er rimelig sikker (smiler)
  Ingerlise

  SvarSlet