Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighederlørdag den 12. marts 2011

SØNDAGSSKOLE TUNESISK HÆKLING 3

Hvor blev den uge lige af?
Håber, du har fået farve på det tunesiske hækletøj.
I dag skal vi hækle ret/glat og vrangmasker. Glatmaskerne ligner glatstrik men har har en mere markeret bagside og er mere fast - men det kan du jo selv opdage på din prøve.

Der slås op og hækles 1 frem- og 1 tilbagerække (grundmasker). Hvis du trækker lidt ud i arbejdet kan du se at der ligger en lille lænke bag den lodrette lænke. Faktisk ligner det en maske der er en lille smule drejet.
Fremrække: Nålen stikkes mellem de to små lænker - og helt gennem arbejdet, slå op og træk en løkke op på nålen. Tilbagerækken hækles som til grundmasker.

Vrangmasker anvendes mest til dekorative rækker og hækles som følger: Træk garnet frem til forside af arbejdet, stik nålen under lænken (som til grundmaske) træk garnet tilbage, slå om og træk en løkke op på nålen. Det føles lidt akavet, men der skulle nu gerne ligge en "vrangmaske#, lænke på forsiden af arbejdet. Tilbagerække hækles som til grundmasker.

Jamen, er det da ikke fantastisk med alle de muligheder der opstår når vi komme i besiddelse af en krog og et stykke garn.
Jeg synes det er mageløst!

PS Smutter nu. Jeg skal demonstrere freeform i Vejle idag. Lækkert med 3 timer med snak, hæklenåle og pinde
God weekend

1 kommentar:

  1. Håber, du har haft en god dag i Vejle.
    Det ser altså godt ud, det tunesiske, og så er det jo meget up to date lige i tiden ;-)

    SvarSlet