Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurligheder



mandag den 16. juli 2012

STRAMAJ





Guuud nej, syr du stramaj??

Tonen, der følger med dette udsagn svarer til ...... så bager du vel også dine egne tarteletter..... altså, så kan det ikke blive mere mormoragtigt....

Før i tiden, ville jeg med ildhu have gået ind i en diskussion om at jeg naturligvis syede stramaj - på den gode måde, forstås, altså uden kronhjort og skovsø......

I dag, hvor årene nok har mildnet lidt :-), kan jeg ikke lade være med at tænke: Ja, og hvad er så mon din passion, at se Tv-avis? ( så, så Ingerlise, opfør dig nu ordentligt)

Ovenstående er blot indledning til nogle tanker jeg af og til gør mig omkring opfattelsen af håndarbejde.
Jeg kan ikke lade være med at undre mig over, at man i 2012, stadig kan komme ud for fordomme omkring at lave håndarbejde.

Jeg tænker på den energi der er, hvor håndarbejdsfolk mødes. Hvorfor er det ikke den, der bliver omtalt.
Hvorfor er det fantastisk, at erhvervsfolk netværker ved at køre en tur på cykel sammen, men uden betydning når der netværkes i et fællesskab om håndarbejde?

Så ja, jeg syr stramaj med stor fornøjelse. Faktisk starter jeg dagen, altså efter en god kop kaffe, med lidt håndarbejde. En halv time, hvor dagen bydes velkommen og dagens opgaver tænkes igennem.....

Lige en strøtanke om håndarbejde og en cadeau til al den energi der kommer til udtryk i vores fællesskaber.
Bliv endelig ved med at udføre og dele dette fantastiske håndværk.

At sy stramaj, er for mig, den ultimative gode måde at bruge en regnvejrsdag på, og dem har der jo været et par stykker af i denne sommer.....

God ferie til jer alle

Ingerlise











- Posted using BlogPress from my iPad

18 kommentarer:

  1. Kære Ingerlise, jeg må sige, at jeg er overlykkelig for at jeg har "genopdaget" håndarbejdets glæde. For hold op hvor er det tilfredsstillende, mediterende, udviklende og omsiggribende og en kæmpe glæde at kunne selv:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er lige netop sådan det er :-)

      Det giver overskud.

      Slet
  2. Jeg har altid lavet håndarbejde, også i alle de år, det var umoderne - og jeg er vild med det. Mærker dog også folks undren, nogle mener, jeg er nødt til det, fordi jeg ikke har andet at lave - ak ja, hvad ved de?

    SvarSlet
  3. Jeg er også en af dem, som altid sidder med noget håndarbejde, også stramaj.... og bliver mødt med folks underlige blikke, :Om jeg ikke har noget bedre at lave. Men jeg laver jo DET som jeg helst vil... ja jeg har altså også tid til at mødes med familie og vennerne. Desuden kan der strikkes/hækles til meget både TV kiggeri og ikke mindst lydbøger. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak tak

      Hvor er det dejligt at vide at man ikke er alene om de underlige blikke.
      Der er ikke noget som håndarbejde eller en hund i snor, der kan få folk til at snakke.

      Slet
    2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
  4. Ak ja man får nogle kommentarer. Jeg syr stramaj og brodere, ejer en fed gyngestol og er under 40. Fru Zippe har sparket broderi ind i dette årtusinde. Har selv samme nålepude og er igang med Rodils pæonpude For mig er håndarbejde afstressende efter dagens dont, billigere end en psykolog eller stress-coach.
    Jeg nyder de sjældne weekendmorgener, hvor jeg er vågen før resten af huset og kan nørkle et lille stykke tid i ro.

    SvarSlet
  5. Jeps. Lige præcis. Det er i hvert fald også min opfattelse.
    Mærkeligt nok - tænker jeg :D

    SvarSlet
  6. Kære Ingerlise
    Ja jeg starter også - som min mor gjorde - dagen med lidt håndarbejde,som kan være alt muligt, hvad jeg nu lige har gang i. Strik, BRODERI,hækling, håndsyet patchwork....og det er dejligt
    Knus Ingrid
    der nu i morgen skal finde et Ingelise blad for juli måned :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er det dejligt at læse kommentarerne. Det er opløftende at vide at vi håndarbejdsentusiaster tager "blikkene" med ophøjet ro ;-)

      Ingrid, du får mig helt til at rødme.
      Tak

      Slet
  7. Det handler da simpelthen om at lave det man har lyst til, og som vi hygger os med :o)
    hilsen Mona

    SvarSlet
  8. man kan da ikke leve uden at have gang i et eller andet kreativt!!?? jeg strikker, hækler, syr, brodere, klipper, klistre eller hvad jeg nu kan finde på..... underligt nok er der med de underlige blikke dem der kommer og spørger om man ikke ligggggeeeeeee kan .... ;) stramaj var noget af det første min dejlige farmor lærte mig at lave...tror jeg var 5 år.
    knus lis

    SvarSlet
    Svar
    1. Genkender dem med liiiige.... det gælder især spørgsmål om sokker ;-)

      Slet
  9. Hej Ingerlise.
    Jeg er også igang med lakridskonfekten med det resultat, at jeg ikke har strikket een eneste maske de sidste 11 dage. Meget bekymrende. Mon det er en strikkekrise? Nå pyt, vi syr da bare videre på vores stramaj, uanset hvilke øjne folk kaster efter os.
    de bedste hilsner Solveig i Randbøldal

    SvarSlet
  10. Jeg tænker tit som dig, jamen hvad får de andre da deres tid til at gå med???
    Hjemme hos os er håndarbejde en meget naturlig del af hverdagen, der ligger lidt i stueetagen, noget på første sal, noget klart til en lang køretur i bilen, en skøn liste over ting jeg drømmer om at få lavet en skønne dag, alt imens der samtidig bliver lavet hjemmebag, saftevand, marmelade og andre gode ting (som mormor lavede det), og jeg nyder det i stor stil. Andre har meget travlt med at påpege min forskellighed på de områder - jeg tænker lidt, at det må være misundelse, over at de ikke selv kan.

    SvarSlet
  11. Og så ser det oven i købet smukt ud, hvad mere kan man forlange!

    Dejlig dag til dig - KH Karen Marie

    SvarSlet
  12. ja, at blive mødt med fordomme oplever vi vist alle - men omvendt er det fællesskab strikkeinteresserede o.a. har helt unik - på tværs af ens baggrund....
    jeg har fornylig været på studietur på sicilien - arbejdsrelateret - men med baggrund i en kontakt jeg havde dernede, som var strikkerelateret... så strikkerelationer kan gøre mange spændende ting...

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har helt ret Anette - passionen for håndarbejde giver mange gode og overraskende kontakter og oplevelser

      Slet