Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighederfredag den 9. marts 2012

GARNKONFLIKTI er ikke glemt! Jeg har faktisk tænkt rigtig meget på jer i lang tid..... for nu burde jeg altså få det indlæg skrevet!!!!
Men, men der har været så mange gøremål her på matriklen, men nu er jeg her!

Der er opstået en Garnkonflikt i Brande. Det kunne jeg læse i Vejle Amts Folkeblad d. 5 marts. En hel artikel om strik og garn. Der kan man bare se!
Historien går på ( meget kort fortalt) at en gruppe har startet et projekt der hedder: " Strik Brande Grænseløs Glad". Ideen er at pynte bymidten med strik - som en slags erstatning for de tidligere så berømte gavlmalerier.
Jan Kronvold, som har skrevet artiklen begynder med: " En konflikt på garn og strikkepinde brød lørdag ud i lys lue"
Billedtekst i artiklen:" En lille flok af nørklerene i Røde Kors var mødt frem på torvet i lørdags for at markere, at man vil bruge garn til at pynte i midtbyen frem for at bruge det til varmt tøj til børn i andre lande"
Jeg skal da lige love for at garn og strikkepinde kunne få spalteplads, og ligefrem trække en stor overskrift.
Men hold da op, tænker jeg!

Det ene projekt udelukker vel ikke det andet? Alle initiativer, der viser strik, synes jeg fortjener opbakning og respekt!

Artiklen fik mig til at tænke på hvor forskellige vi er. Hvor forskellige vi er i valg og anvendelse af garn! Hvor forskellige vi er i holdninger til materialer! Hvor forskellige vi er, når vi skal fortælle hvorfor vi strikker.

Denne forskellighed er vigtig, for hvordan skal vi ellers inspirere hinanden? Hvordan skal vi ellers lære nyt?

Så jeg laver lige en en-mandsdemonstration her i min stue. Jeg demonstrerer for retten til at være forskellig og retten til selv at vælge, uden at have dårlig samvittighed overfor børn i andre lande!

5 kommentarer:

 1. Ih altså noget pjat - jeg kan altså blive så frygtelig irriteret på de der fordømmende meningshavere......hvis Jan Kronborg mener, at der bliver strikket for lidt til de små børn i andre lande, så kunne han vel selv gå i gang - og at pynte en by med strik er da en vildt morsom og kreativ tanke!
  Kh Karen

  SvarSlet
 2. Jamen for pokker da !
  sikke noget pjat !
  - men hvad gør man ikke for at sælge aviser ?
  de samme trix ser vi nok også, når man skyder politikere og andre kendisser ting i skoene..
  Skal man se positivt på det, så får garnet jo heldigvis også opmærksomhed på den måde. Og man kunne måske opfordre journalisterne til selv at forestå en eller anden indsamling af varmt tøj til staklerne i andre lande. Hvis det er dem så magtpåliggende ..
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Sikke noget, der burde være plads til begge dele.

  SvarSlet
 4. JA... rummeligheden gik sig vist en tur og
  jeg mener bestemt også der er plads til begge grupper.
  Skrev faktisk selv et indlæg om det på min blog.

  Branditten

  SvarSlet