Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighedertirsdag den 4. januar 2011

FORSKELLIGE UDTRYK

Nu, hvor der er taget hul på et helt nyt år - kan vi jo lige så godt komme i gang!
Denne gang skal det handle om forskellige udtryk, på den lette måde...

Mønstre kan ændre udtryk alt efter hvilke materialer der er brugt. Det giver en herlige mulighed for at jeg kan få lov til at gentage et yndlingsmønster igen og igen og få et forskelligt udtryk.

Jamen, er det da ikke kedeligt at hækle det samme mønster? (har du måske nået at tænke). Jo - sommetider, men så skal man vælge noget andet.

Nogle gange har jeg bare brug for gentagelser, så tankerne kan flyde frit. Nogle gange er jeg i det der ingenmandsland, hvor noget er færdigt (eller reserveret til senere montering !?!?) og der ikke lige er noget nyt og spændende på bedding.
Så kan man jo altid lige hækle det mønster man kender så godt - nærmest på den mindfulde måde. Man kunne selvfølgelig også vælge et nyt mønster og måske opdage nye muligheder.
Det jeg egentlig vil opfordre til er: Brug mange forskellige kvaliteter til det samme mønster. Kig altid på bagsiden den kan godt være mere interessant end forsiden.
Tørklæderne er hæklet i blødt alpaca og dejlig tyk uld i et let muslingemønster med tredobbelte stangmasker. Nogle gange (læs mens det er så superkoldt) har jeg dem begge på, på en gang. Det giver en spændende virkning når groft og fint sættes sammen, synes jeg da selv.

I morgen skal jeg undervise på workshop og det glæder jeg mig rigtig meget til.

Jeg ønsker alle et godt og kreativt nytår

2 kommentarer:

  1. Jeg holder med dig i at fint og groft ofte ser rigtig fint ud sammen... kontrasterne mødes!
    Også godt kreativt nytår til dig

    SvarSlet
  2. Jeg tror aldrig at jeg bliver træt af at hækle mine sjaler i "halv oldefirkant". Jeg skal ikke tænke men bare lade hænderne arbejde og det er jo rart ind imellem. Og med alle de kvaliteter og farver osv der findes, så bliver ikke to ens :-)

    SvarSlet