Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighedersøndag den 9. december 2012

TO PÅ EN PINDAldrig mere - " burde også få den anden sok strikket "

Aldrig mere - " er nr. 2 sok ikke lidt kortere "

Jeg strikker nemlig dem begge to på en gang:) og synes ikke længere, at det er kedeligt at strikke sokker!!!

Jeg strikker dem nedefra og op, så jeg kan strikke kilehæl - som jeg plejer:)

Jeg er dog faldet over en "ny" hæl som jeg må have afprøvet. Så derfor skal sokkerne på billedet bare strikkes som et rør, i tilpas længde...... derefter skal der strikkes hæl:)

Nå, jeg har skovlet sne ...... så nu skal der tændes lys og strikkes:)

Glædelig advent til jer alle.


Fortæl lidt om jeres sokker...... og problemer, hvis der skulle være nogle.- Posted using BlogPress from my iPad


7 kommentarer:

 1. Åh jeg ville ønske at jeg kunne mestre den teknik. -men ak, jeg har forgæves forsøgt et par gange, og det virker slet ikke for mig. Jeg strikker strømper på mine elskede KnitPro bambuspinde fra skaftet og ned og hver gang med kilehæl og stjernetå, for det er nemlig den teknik min tidligere svigermor lærte mig i sin tid. Den metode havde hun altid brugt til både hendes mand og min tidligere mand, og sådan kunne herrerne lide deres hoser. :) Jeg vil så gerne lære at strikke strømper fra tåen og op da jeg oplever en træls mængde garn til overs hver gang jeg har strikket et par strømper færdige, der er kun lige akkurat nok til et par bittesmå babysokker og det er trods alt begrænset hvor mange par af den størrelse der er behov for. Jeg har altid et par strømper på pindende, det er et godt strikketøj at have med sig på farten og også godt til TV kiggeri. Ha' en dejlig 2. søndag i advent. :)

  SvarSlet
 2. Velkommen i klubben, Ingerlise!
  Og tak for sidst! Det var sk... godt - både foredraget og teknikkerne, og så synes jeg, det var enormt rart, at du havde sørget for, at alle teknikkerne kunne afprøves på samme strikkeprøve!!

  Jeg synes ikke rigtigt, jeg har problemer med mine strømper/sokker - lige bortset fra, at der næsten altid er en for løs maske omkring hælen, men nu har bare accepteret, at jeg på de første par pinde efter de problematiske steder, skal reparere lidt, så det ikke ses.
  Jeg strikker 2 strømper ad gangen med Magic Loop og altid fra tåen og op med min egen opslagningsteknik, som nok er for kompliceret til at undervise i, men jeg synes, den er pæn.
  Jeg lukker altid skaftet med Jeny's surprisingly stretchy bind-off, som er meeeeget elastisk. Den findes selvfølgelig på YouTube.
  Jeg har stort set også altid mindst et par strømper på pinde.

  SvarSlet
 3. Hej Ingerlise
  Jeg elsker at strikke sokker og strikker fra skaftet og slutter med tåen på fire pinde med tips fra min søde mormor.
  Jeg tæller omgange og vejer garnet - men efterhånden som jeg har strikket i virkelig mange år - ved jeg hvad jeg skal bruge.
  Jeg har prøvet at strikke fra tåen og op ,men føler ikke nogen fordel i det - skaftets aflukning får jeg ikke så pæn som når jeg slår op med skaftet.
  Lige for tiden afprøver jeg forskellige modeller fra en dejlig sokkebog " Think outside the Sox".
  Mange hilsener
  Ingrid

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille: Hva' nu hvis du kunne strikke to på en gang, altså med hæl og stå som du kender? Lyder det interessant?

   Ann: Selv tak for sidst. Det var så dejligt at se dig:). Tak fordi du bemærker kun en strikkeprøve. Det gør jeg mig nemlig umage for at tilrettelægge. Det er selvfølgelig ikke altid det lykkes, men ofte:)

   Ingrid: Nå da, jeg skal vist på bogjagt.


   Til alle: fortsæt endelig med jeres erfaringer med sokker..... det ender måske med et sokketema, hvem ved:)

   Slet
  2. Jo det lyder bestemt interessant! Er det noget med at den ene bliver strikket indeni den anden? Mon du er med på hvad jeg mener? Jeg har set en video på youtube engang hvor der blev strikket to strømper på én gang hvor den ene lå indeni den anden. :)Det så også meget kompliceret ud :)

   Slet
 4. Hej Ingerlise
  Her fandt jeg bogen:
  http://www.adlibris.com/dk/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=think+outside+the+sox&title=think+outside+the+sox&fromproduct=False

  Den koster 163 kr incl. porto og den er hver en krone værd.

  Mange hilsener
  Ingrid

  SvarSlet
 5. Jeg har endnu ikke helt regnet den der med at strikke 2 på en gang ud.
  men jeg kan godt se fordelene ved det.
  hilsen Mona

  SvarSlet