Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighederonsdag den 29. august 2012

GAVE

Jubiiii :-) jeg er blevet inviteret til at undervise på Fanø Strikkefestival i september 2013.
Jeg er rigtig glad for at jeg må komme igen som underviser:-)
Hvilket emne skal jeg så vælge at undervise i? Jeg har selv et par forslag, men vil frygtelig gerne høre, hvad I kunne tænke jer?

Selvfølgelig skal der trækkes lod om en " tak for hjælpen" gave.
Jeg har selv haft stor glæde af at strikke Sey-Fas tørklædet fra Perlestrik.dk - så hvorfor ikke unde en af jer en dejlig oplevelse.

Bemærk tørklædet er i nye farver ( ikke som på billedet på opskrift)

Hvad skal du så gøre for at få retten til fri grams på dette lækre tørklæde?

Jo, du skal skrive et, gerne lidt konkret, forslag til undervisning. Skriv venligst i feltet til kommentarer.
Jeg forbeholder mig retten til at sortere og blande:-)

Men skynd dig, " opgaven " slutter 15. September.

Håber, I har masser af forslag.

Hav en dejlig dag


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Jeppe Åkjær Vej,Bredsten,Danmark

25 kommentarer:

 1. Forslag til undervisning på Fanø:
  Strikkede kanter, forskellige opslagningsmetoder, sammensyning af strik, forskellig patentstrik.
  Håber at det er noget som kan bruges.

  SvarSlet
 2. Hej Ingerlise
  Som forslag til undervisning på Fanø, så kunne pæne strikkede knaphuller være dejligt. Måske sammen med andre finish-fif, så man står med et perfekt færdigt resultat.

  SvarSlet
 3. forslaget er vist at lære at montere fint , lave perfekte knaphuller .....
  Fedt for dig at skulle undervise :-)
  Og tørklædet fra Dorte er bare så flot :-))

  SvarSlet
 4. Hej
  Sammensætning af freestyle dele ....forskellige teknikker i freestyle både hækle og strikke og måske det kunne ende med en lille vest eller lign. man så kunne have lært så meget ,at man kan gøre det færdigt hjemme.
  Mange hilsener
  Ingrid

  SvarSlet
 5. Jeg synes, at finish ville være et ideelt emne, fx aflukning af sidste maske ved rundstrikning, pæn sammensyning osv.
  Mvh. Johanne (johannebjerre @ hotmail.com)

  SvarSlet
 6. Hej Ingerlise.
  Jeg har set et sted en metode du havde når man skal klippe strik op .... noget med at hækle først, kan du forklare/vise mig det?
  Venligst Sanne

  SvarSlet
 7. Mit forslag er en Elisabeth Zimmermann workshop, jeg ved du har gjort det før, men jeg tror ikke at den er "forbrugt" endnu, her indgår der mange finesser.

  SvarSlet
 8. Jeg vil gerne lærer, hvordan man tilpasser en model til egne mål ud fra en eksisterende, justeringer pga lidt anden strikkefastheden etc.

  Et hæklekursus - trinnet efter oldermorsfirkanter og granny stripe. Altså hvordan hækler jeg en hue, vest eller lign - noget med pasform, så huen ikke glider ned i øjnene etc.

  SvarSlet
 9. Jeg ved jo ikke om det ligger indenfor dit repertoire, men gobelin-strik kunne være spændende for mig (billedstrik).
  + usynlige sammensyninger.
  Mvh Mona

  SvarSlet
 10. Jeg tænker lidt free form - jeg har en bog om det, men er aldrig rigtigt kommet i gang, så det kunne en work shop jo hjælpe med.

  SvarSlet
 11. Dejligt at du skal undervise. Hvad med at lave et kursus om dobbelt strik, strikkehæftning og spejsning af garn. Ved ikke lige hvad det hedder, men det strik som Horst Schultz laver - ligner 3 dim. strik/pactwork strik, for det er jo ikke det man ser så meget af i DK.

  SvarSlet
 12. Det kunne være godt med lidt undervisning i knaphuller, jeg synes tit de er svære at få pæne.

  SvarSlet
 13. Jamen dog som I kan.... bliv endelig ved.  SvarSlet
 14. Design dit eget tøj, måske fra symønstre, hvor man strikker felter efter snitmønstre og syr sammen. Måske på maskine?
  Eller fra folks eget yndlingstøj.

  SvarSlet
 15. Jeg tror der kunne være behov for at lære noget om sammensyning af strik, med maskesting og madrassting,forskellige måder at slå op på, kanter på strik og hvordan man redder et projekt hvor man har strikket en fejl et stykke nede.

  SvarSlet
 16. Hej Ingelise!
  Jeg er vild med donimo strik, så jeg synes at donimostrik i andre former kunne væreinteressant, f,eks trekanter. Jeg har tideligere strikket et Ten Stich Triangle sjal på et work shop ved dig. Det kunne også være et godt emne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hovsa jeg glemte at underskrive.
   Venlig hilsen Nina Christensen

   Slet
 17. Jeg kunne tænke mig et teknik kursus forskellige opslagningsmåder, aflukninger og kanter.
  Det kunne også være design/beregning af enkle egne modeller.
  VH Mie
  mb(snabel a)ana.au.dk

  SvarSlet
 18. Her ville undervisning i at lukke masker af, slå nye op undervejs i et arbejde og knaphuller være noget jeg lige kunne bruge, det volder godt nok stadig problemer og en masse besvær.. det må kunne gøres nemmere :)
  KH Micha

  SvarSlet
 19. Oplagt med freeform. Alle de underlige teknikker - har et hæfte - men kan ikke komme i gang. Det kunne være sjovt med "dimser" som kunne sættes sammen til en lille bolero - vest - så man kunne se et resultat efter woork shop.
  Mange hilsner
  Birgitte Hyttel

  SvarSlet
 20. Hækling: Amigurumi - Børn (og voksne) er så glade for hjemmelavede "tøjdyr"
  Strikning: Netop den teknik, der skal til for at strikke det flotte Sey-Fas tørklæde.

  - og så et allround undervisning i teknikker til at prøve at lave egen opskrift, måske efter Zimmermann, som også andre har nævnt, bare på begynder niveau.

  Mange hilsener Christine

  SvarSlet
 21. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 22. Det kunne være rigtig fint med hæklede dyr. Som Amigurumi jeg har lige som nybegynder i hækling prøvet at lave bondegårdsdyr. Syntes det er meget sjovt og vil gerne prøve lidt mere. Ellers lidt general strikning. Er lige begyndt at kigge i blog og syntes det er meget inspirende. Så mange tak for det. Mange hilsner Jette

  SvarSlet
 23. Kunne godt tænke mig at lære om at klippe strik op, og hvordan man arbejder videre derfra.
  Noget med free-form kunne også godt bruges.
  Måske lidt med hæklede dyr.
  Kh. Dianna

  SvarSlet
 24. Hej

  Jeg ville personligt synes at et kursus i flerfarvestrik med fair isle teknik ville være fedt, jeg synes det er så super flot, men har ikke tidligere kastet mig ud i noget videre med den teknik,jeg synes det kan være svært at holde garnet rigtigt, hvor meget man skal stramme garnet for at det ligger pænt på bagsiden osv. Der må være nogle gode tips til dette emne tænker jeg. Måske tilsat noget om at klippe strik op. Jeg ved man kan sy først osv, men hvad hvis man ikke har en symaskine? Er der ikke en metode hvor man hækler i stedet?
  Forskellige måder at montere strik på kunne også være godt. Jeg ved den er brugt før, men det er nu lidt en svær kunst synes jeg, og det er trods alt den sidste finish på ens arbejde og hvis det ikke er lige i skabet kan man godt ærge sig...
  Mange strikke hilsner Vicky

  SvarSlet