Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighederfredag den 13. januar 2012

LIDT HÆKLERIIndlægget i dag handler om et par handsker, købt for ingen penge!
Billige det var de, men til gengæld er pasformen så heller ikke god.

Det må der gøres noget ved.
Af med pelskanten og et nyt skaft påNu kan du selvfølgelig, med rette sige at de var pænere før, og dertil kan jeg kun svare, at de er i hvert fald er anderledes nu.

Først hæklede jeg de små ringe:


Hækl 16 luftmasker og luk dem til en ring
Hækl 3 luftmasker for at komme op i rette arbejdshøjde. Så hækles * 1 stangmaske i næste lm og derefter 2 stangmasker i næste lm *. Gentag *-* hele vejen rundt. Bemærk, der hækles i luftmaskerne, ikke ned om ringen.
Luk omgangen med 1 kædemaske og bryd garnet.
Hækl igen 16 lm med et nyt garn. Inden der lukkes med 1 kædemaske puttes lm-kæden ind gennem ringen. Hækl som før.Gentag processen med et nyt garnDenne teknik er set før, men den er stadig fantastisk at lege med. Med større cirkler til tørklæder, flere eller mange "strimler" sat sammen til......

Mulighederer der nok af.

Det var ide og lidt hækleri, som lovet i sidste indlæg. Jeg fortsætter i næste uge så du må have en rigtig god og dejlig weekend. 

2 kommentarer:

 1. Mon ikke der kunne blive et fint tørklæde ud af sådan nogle rækker.
  Har du mon nogle kurser i Odense her over foråret?

  SvarSlet
 2. Kære Line

  Et rigtigt fint et af slagsen endda! Du kan også hækle cirkler i forskellige størrelser og flere omgange på nogle cirkler - spring du bare ud i det!
  Der er ikke aftalt noget i Odense på nuværende tidspunkt!

  SvarSlet