Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighedersøndag den 15. maj 2011

SØNDAGSSKOLE Mere Oldemor + lidt dagbog

Det har været en travl og ganske forrygende uge. Fyldt op af dejlige mennesker på workshop og besøg af barnebarn.
Amalie kom på besøg og skulle sove hos mormor, sådan bare for hyggens skyld. Og hyggeligt det blev det. Vi tegnede Amalie i fuld størrelse! Hvor er det skønt at ligge på gulvet og tegne og snakke.
Jeg kørte frem med hele arsenalet af tyl, blonder og andre lækre sager, men NEJ TAK. "Vi nøjes med farveblyanter mormor, det er nok" ???
Den enste der blev pyntet var hunden!
Jeg måtte bøje mig og koncentrere mig om farveblyanterne og "slow work". Jeg fik dog, med lidt snilde, sneget lidt tryk med skumpensler ind, så det endte med en tegning af en pige, der havde guld-skoldkopper!
Jeg elsker samværet med de små i familien, det sætter ligesom det hele i perspektiv.
Man kan også godt fundere lidt over en af Amalies mange små guldkorn: " Min bedstemor (farmor) er heldig, hun bor lige præcis ved siden af sin nabo!

Nå til arbejdet...
Denne uges Søndagsskole er til dem der er blevet smittet af min hækle-virus. Ja selvfølgelig også til dem, der gerne vil smittes!
Ovenstående billede viser midten af en ny firkant og hækles således:
Hækl 6 luftmasker og luk dem til en ring (se tidligere søndagsskole)
Hækl 10 luftmasker og 2 fastmasker om ringen. Hækl således til du har 8 store løkker. Du slutter med 2 fastmasker og lukker omgangen med 1 kædemaske, som du plejer
Du kan skubbe fastmaskerne sammen om ringen, hvis du har svært ved at få plads til dem.
Fordelen ved at hækle om ringen er, at man kan fordele maskerne jævnt efterhånden.
Bryd garnet.

Så hækles der "oldemor" således:
Sæt garn til i en løkke og hækl et hjørne således: 3 luftmasker (for at komme op i arbejdshøjde) og 2 stangmasker, 3 luftmasker og 3 stangmasker om samme løkke. Det første hjørne er nu hæklet.
Nu hækles 2 luftmasker og 3 stangmasker om næste løkke, igen 2 luftmasker. Om næste løkke hækles der et hjørne: 3 stangmasker, 3 luftmasker og 3 stangmasker om samme løkke.
Der skiftes altså mellem at hækle hjørne og "mellemrum". I hjørnet er der 3 luftmasker mellem stangmaskerne og i "mellemrummene" er der 2 luftmasker.
Fortsæt hele vejen rundt med mellemrum og hjørner. Tjek lige at du har 4 hjørner inden du bryder garnet.
Skift garn og hækl endnu en omgang. Du kan selvfølgelig hækle det antal omgange du ønsker!

Jeg ønsker dig en dejlig søndag.

PS Næste uge holder jeg fri.
I det hele taget bliver jeg måske lidt ustabil i den kommende tid. Der skal ske store ting! Jeg skal være mormor hele to gange. Den første kommer til verden om mindre end tre uger og den næste om 1½ mdr tid.
Det er så stort at jeg har svært ved at fatte det!
Livet er dog en finurlig ting!

1 kommentar:

  1. Sikke dog en sød oldemor.
    Held og lykke med de nye små, det har jeg endnu til gode men glæder mig.

    SvarSlet