Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighedermandag den 11. april 2011

BONI og ULLAJeg er ikke helt sikker på hvor jeg har dem fra, men måske er de kommet til huse via: "Min mor/kone kan ikke bruge det her mere. Du laver jo så meget håndarbejde, så vil du ha' det" ? Og så overrækkes der en lille eller større æske med diverse strømpepinde, broderigarn og hæklenåle. Der er som regel også altid et par knapper, lidt elastik og et par sikkerhedsnåle!!! Altså nærmest et lille husapotek udi tekstil.

Disse her fik ikke den opmærksomhed fra starten som de egentlig fortjente. De syner jo ikke af meget.
De ligger fantastisk i hånden, er lette og så har jeg opdaget at de er små personligheder. Den ene hedder Boni og den anden hedder Ulla. Det er altså mere personligt end at hedde Clover, Prym og Pony.
Så ja, jeg elsker mine gamle hæklenåle og vil rigtig gerne vide mere om dem.

Er der nogen der ved, hvem der producerede hæklenåle i farver og med pigenavne? Er der nogen der ved, hvornår de har været i handlen? Er der nogen, der har hæklenåle med navne på?

9 kommentarer:

 1. Nej, jeg ved ikke, hvem der producerede dem, men jeg måtte jo straks se mine egne igennem. Jeg har en 2½'er fra min mor, der er rød og hedder Cajac. Størrelsen er reelt finere end min andre 2½'ere - nærmere en 2'er. Hvilke størrelser er dine? Måske er det noget med det. Farve og navn og størrelse hænger måske sammen?
  Ellers hedder alle mine Aero, Inox eller Prym.

  SvarSlet
 2. Hvor er det sjovt, at man har gjort dette.
  Jeg kender desværre ikke til disse nåle, men ideen er da sød.

  Go' aften...

  SvarSlet
 3. Jeg tror der er en pointe i det med farve og størrelse. Ulla er nr. 3 og Boni er nr. 2

  SvarSlet
 4. Jeg synes det virkede bekendt - jeg har en BONI og den har str. 2½ og du har ret, den er god at arbejde med.

  De andre hedder AERO, Prym og INOX. INOX har jeg vist glemt at aflevere i skolen, så den er fra 70'erne. Den har gult skaft.

  Hyggeligt lige at kigge på :-)

  SvarSlet
 5. Så er mine hæklenåle tjekket... AERO - INOX og en blå 2½ BONI....synes forøvrigt der manglede flere hæklenåle i "røret".....mon de er lånt ud.....??????

  Kunne se at AERO er fra et Engelsk firma som hedder: MORRALL´S...

  Sjov start på dagen... mange hilsner fra Joan M.

  SvarSlet
 6. Jeg har en rød BONI strikkepind - ikke en fryd at arbejde med, men ret sjov at have. Jeg mener, de fandtes i gule og grønne og blå også, så det er ret sikkert noget med størrelsen.

  SvarSlet
 7. Har du set, Ingerlise, at Rasmilla har fået de farvede hæklenåle - helt magen til de gamle.

  SvarSlet
 8. Hej Ann
  Nej, det havde jeg ikke set, men det gør jeg lige om lidt. TAK

  SvarSlet
 9. Jeg har lige fået to boni hæklenåle st 4 der er blå og en 2,5 der er rød .købt dem på en genbrugs. Det gode ved dem er så vidt jeg kan se ,at det flade stykke som man holder på ,sidder langt nede mod spidsen.Har lagt mærke til at dette også er tilfældet med Susan Bates hæklenålene.Hvorimod på de grå Airo sidder dette flade stykke for langt oppe på nålen.

  SvarSlet