Her handler det om hverdag, strik, hækling, freeform, strikkebøger, teknik, fif, detaljer og andre finurlighederonsdag den 3. marts 2010

FÆRDIIIGDEN FÆRDIGE KANT
På billedet ses det at kanten er ens på for- og bagside.

Nu er det vist tid til at gøre sjalet færdigt, så du kan lufte foråret - og holde dig varm.
Sjalet afsluttes når det har den størrelse du ønsker, eller garnet er ved at slippe op. Husk at der skal være garn til kant.
Når du er kommet til hjørnet - øverst på sjalet - hvor du vil stoppe strikker du således:
9 ret, wrap og vend, strik tilbage
8 ret, wrap og vend, strik tilbage
7 ret, wrap og vend, strik tilbage
6 ret, wrap og vend, strik tilbage
5 ret, wrap og vend, strik tilbage
4 ret, wrap og vend, strik tilbage
3 ret, wrap og vend, strik tilbage
2 ret, wrap og vend, strik tilbage
1 ret, wrap og vend, strik tilbage

Nu skal der lukkes af. Du skal slutte med en maske i hjørnet, så du skal strikke en pind over alle masker inden du lukker af. Maskerne kan godt blive lidt lange - så for at undgå det - er det en god ide at løfte den lille løkke der ligger omkring masken (wrap) op på pinden og strikke den sammen med masken.

Strik nu kant: Slå mindst 2 m op i forlængelse af masken der sidder på pinden (3 m). Strikketøjet vendes ikke. Strik 2 ret, saml en lænke/løkke op fra sjalet og strik sammen som du har gjort på sjalet. Strik igen 2 ret og den sidste maske sammen med en fra sjalet. Fortsæt således. Ønsker du at samle flere masker op ad gangen på sjalet, så sættes de 3 masker til kant tilbage på venstre pind.

Hjørner: Strik 2 - 3 pinde i hjørnet uden at "hæfte" det til sjalet. Slut kanten med at sy den sammen med maskesting, lige der hvor du begyndte.

Frankie Brown, som har designet sjalet, stiller opskriften gratis til rådighed på Ravelry. Hun skriver også: Er du glad for opskriften vil hun blive glad for en donation til børn med leversygdom. Denne opfordring er hermed givet videre her.

Håber du er glad for opskriften og du har fået strikket dig et dejligt sjal. Læg gerne en kommentar - også med venlig ris - man kan jo altid blive bedre.
Tak for din opmærksomhed

Ingen kommentarer:

Send en kommentar